^Back To Top
ПЕРСПЕКТЫЎНАЯ МЕТАДЫЧНАЯ ТЭМА
(2021/2022 - 2023/2024 навуч. гг.)
развіццё і ўдасканаленне прафесійнага майстэрства і творчасці педагогаў як рэсурсу дасягнення высокага ўзроўню адукацыі, выхавання і развіцця будучых спецыялістаў, рабочых
МЭТА І ЗАДАЧЫ КАЛЕДЖА НА 2021/2022 НАВУЧАЛЬНЫГОД
МЭТА: павышэнне якасці сярэдняй спецыяльнай і прафесійна-тэхнічнай адукацыі шляхам развіцця сучасных кампанентаў навукова-метадычнага забеспячэння адукацыйнага працэсу на аснове ўзаемадзеяння з арганізацыямі-заказчыкамі кадраў
ПРЫЯРЫТЭТНЫЯ ЗАДАЧЫ:
Рэалізацыя адукацыйных стандартаў, арыентацыя працэсу навучання на фарміраванне агульных і прафесійных кампетэнцый будучых спецыялістаў і рабочых праз:
1. абнаўленне зместу адукацыйных праграм, структуры падрыхтоўкі спецыялістаў, рабочых па міжнародным стандартам «WORLDSKILLS»;
2. павышэнне ўзроўню прафесійнай кампетэнтнасці педагагічных работнікаў у галіне шырокага выкарыстання інфармацыйна-камунікацыйных тэхналогій ў адукацыйным працэсе;
3. ажыццяўленне распрацоўкі і ўдасканаленне структурных элементаў вучэбна-метадычнага забеспячэння сярэдняй спецыяльнай і прафесійна-тэхнічнай адукацыі з выкарыстаннем ІКТ;
4. удасканаленне работы з высокаматывіраванымі вучнямі з мэтай забеспячэння іх інтэлектуальнага, прафесійнага і асобаснага развіцця для падрыхтоўкі да прафесійныхконкурсаў на аснове кампетэнцый WORLDSKILLS,да рэспубліканскіх алімпіяд, міжнародных інтэлектуальных конкурсаў па агульнаадукацыйных прадметах «Глобусенок», «Белка», «Сініца», «Жураўлік», «Зубраня», «Буслік», «Кенгуру», «Лингвистенок», «Кентаврик», «Олимпионок», інтэрнэт-алімпіядах, навукова-практычных канферэнцый, міжнародных алімпіяд па асновах навук і г. д.;
5.садзейнічанне ўдасканаленнюпедагагічнага майстэрства педагогаў каледжа на аснове практычнага ўдзелу ў рамках пастаянна дзеючага семінара-практыкума «Педагагічнае майстэрства», «Школа маладога спецыяліста» выканання перспектыўнага планавання па падрыхтоўцы, перападрыхтоўцы, павышэнню кваліфікацыі і атэстацыі педагогаў;
АСНОЎНЫЯ НАПРАМКІ МЕТАДЫЧНАЙ РАБОТЫ:
1. аператыўнае інфармаванне педагогаў аб нарматыўным прававым і навукова-метадычным забеспячэнні адукацыйнага працэсу, аб новым змесце адукацыі, інавацыйных адукацыйных і выхаваўчых тэхналогій, перадавым педагагічным вопыце, дасягненнях псіхолага-педагагічных навук;
2. стварэнне электронных адукацыйных рэсурсаў у дадатак да наяўных вучэбна-метадычныхкомплексаў;
3. распрацоўка і абнаўленне навучальных праграм па спецыяльнасцях у адпаведнасці з патрабаваннямі, што прад'яўляюцца арганізацыямі-заказчыкамі кадраў і міжнароднымі стандартамі «WORLDSKILLS»;
4. метадычнае суправаджэнне педагагічных работнікаў да падрыхтоўцы, перападрыхтоўцы, павышэнню кваліфікацыі і атэстацыі;
5. вучэбна-метадычнае суправаджэнне работы з маладымі і зноў прыбыўшыміспецыялістамі;
6. навукова-метадычная і эксперыментальная дзейнасць установы;
7. псіхолага-педагагічнае суправаджэнне здольных і матываваных навучэнцаў;
8. пастаяннае абнаўленне інфармацыйнай базы метадычнага кабінета і сайта каледжа;
9. забеспячэнне работы пастаянна дзеючых семінараў і Школ, часовых творчых груп;
10. супрацоўніцтва з УА УА ПТА і ССА Расійскай Федэрацыі.
Інструкцыя вядзення журналаССА |
|
Палажэнне аб кабінеце |
|
План кабінета |
|
Палажэнне аб АКР |
|
ПАЛАЖЭННЕ аб вучэбна-метадычным комплексе |
|
Графік занятасці кабінета |
Коды спецыяльнасцяў і кваліфікацый
у установе адукацыі
«Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання»
на 2021-2022 навучальны год
ГРУПА №2, 32 |
||
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-91 01 51 |
«Грамадскае харчаванне»27.12 16 №122 |
Код, найменне, узровень кваліфікацыі:
ГРУПА № 22 |
З-91 01 51-57 3-91 01 51-54 |
«Кухар» 4 разраду «Кандытар» 3 разраду |
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-4901 55 3-91 01 51 |
«Вытворчасць мясных прадуктаў»31.12.15 № 152 «Грамадскае харчаванне» |
Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі |
3-4901 55-53
З-91 01 51-57 |
«Вытворца мясных паўфабрыкатаў» 4 разраду «Кухар» 3 разраду |
ГРУПА № 34 |
||
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-36 09 51 |
«Тэхнічная эксплуатацыя23.01.18. № 3 абсталявання харчовых вытворчасцей» |
Код, найменне, узровень кваліфікацыі |
3-36 91 51-51 |
«Машыніст халадзільных установак» 4 разраду |
ГРУПА №5,25, 35 |
||
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-49 01 54 |
«Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны»09.12.2016 №116 |
Код, найменне, узровень кваліфікацыі: |
3-49 01 54-52 |
«Жылоўшчык мяса і субпрадуктаў» 3 разраду |
3-49 01 54-57
7511-015 |
«Абвальшчык мяса» 4 разраду «Вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі»3 разраду(толькі група №25) |
|
ГРУПА № 6 Код і найменне спецыяльнасці:
Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі
|
3-49 01 56 3-49 01 56
3-49 01 56-51
3-49 01 54-57 |
«Перапрацоўка птушкі»23 08.2005 «Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны»09.12.2016 №116 «Вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі 4 разраду» «Абвальшчык мяса» 4 разраду |
3-49 01 54-52 |
«Жылоўшчык мяса і субпрадуктаў» 3 разраду |
|
ГРУПА№ 23 Код і найменне спецыяльнасці: |
3-49 01 51 |
«Тэхналогія хлебапякарнай вытворчасці»04.08.2011 |
3-91 01 51 |
«Грамадскае харчаванне» |
|
Код, найменне, узровень кваліфікацыі |
3-49 01 51-54 |
«Пекар» 3 разраду |
3-91 01 51-54 |
«Кандытар» 3 разраду |
|
ГРУПА № 33 |
||
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-49 01 55 |
«Вытворчасць мясных прадуктаў» |
3-49 01 56 |
«Перапрацоўка птушкі» |
|
Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі |
3-49 01 55-58 |
«Фармоўшчык каўбасных вырабаў» 3 разраду |
3-49 01 56-51 |
«Вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі» 4 разраду |
|
ГРУПА№4 |
||
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-36 09 51
3-36 01 53 |
«Тэхнічная эксплуатацыя23.01.18. № 3 абсталявання харчовых вытворчасцей» «Тэхнічная эксплуатацыя абсталявання»13.12.2013№ 124 |
Код, найменне, узровень кваліфікацыі |
3-36 91 51-51 |
«Машыніст халадзільных установак» 4 разраду |
3-36 01 53-55 |
«Слесар рамонтнік» 4 разраду |
|
ГРУПА №3 |
||
Код і найменне спецыяльнасці: |
3-54 01 51 |
«Лабараторныя даследаванні і вымярэння ў вытворчасці»12.10.2015 № 122 |
3-49 01 55 |
«Вытворчасць мясных прадуктаў» |
|
Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі |
3-49 01 55-58 |
«Фармоўшчык каўбасных вырабаў» 3 разраду |
3-54 01 51 |
«Лабарант хіміка-бактэрыялагічнага аналізу»3 разраду |
Узровень ССА (дзённая форма навучання) |
||
Група № 111, 112 |
1 курс |
Тэрмін навучання 3 гады 8 месяцаў |
Спецыяльнасць
Найменне спецыяльнасці
Класіфікацыя спецыяліста |
2-49 01 02
2-49 01 02-02 |
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»
Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (малако і малочныя прадукты)» Тэхнік-тэхнолаг |
Код, найменне, узровень кваліфікацыі: |
3-49 01 51-54 3-91 01 51-54 |
Пекар 3 разраду Кандытар 3 разраду |
Група № 19 |
2 курс |
1 год 10 месяцаў |
Спецыяльнасць
Найменне спецыяльнасці
Класіфікацыя спецыяліста |
2-49 01 02
2-49 01 02-01
|
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)» Тэхнік-тэхнолаг |
Група № 20 |
1 курс |
1 год 10 месяцаў |
Спецыяльнасць
Найменне спецыяльнасці
Класіфікацыя спецыяліста |
2-49 01 02
2-49 01 02-01 |
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)» Тэхнік-тэхнолаг |
Узровень ССА (завочная форма навучання) |
||
Група № 19-з |
1 курс |
2 гады 6 месяцаў |
Спецыяльнасць
Найменне спецыяльнасці
Класіфікацыя спецыяліста |
2-49 01 02
2-49 01 02-01 |
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)» Тэхнік-тэхнолаг |
Група № 18-з |
2 курс |
2 гады 6 месяцаў |
Спецыяльнасць
Найменне спецыяльнасці
Класіфікацыя спецыяліста |
2-49 01 02
2-49 01 02-01 |
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)» Тэхнік-тэхнолаг |
Група № 17-з |
3 курс |
2 гады 6 месяцаў |
Спецыяльнасць
Найменне спецыяльнасці
Класіфікацыя спецыяліста |
2-49 01 02
2-49 01 02-01 |
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»
«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)» Тэхнік-тэхнолаг |
ПЛАН ПАСЯДЖЭННЯЎ ЦЫКЛАВОЙ КАМІСІІ ПРАФЕСІЙНЫХ І СПЕЦЫЯЛЬНЫХ ДЫСЦЫПЛІН |
Індывідуальны план метадычнай работы |
ПЛАН работы метадычнай камісіі адукацыйнага цыкла
на 2019-2020 навучальны год |
Прыкладны ўзор афармлення КТП (вытворчае навучанне, ПТА) |
|
Прыкладны ўзор афармлення КТП (навучальны прадмет, ПТА) |
|
Тлумачэнні па ўжыванні Указанняў Журналанавучальных заняткаў (ССА) |
|
Тлумачэнні па ўжыванні Указанняў Журналапа практыцы (ССА) |
ІМП да пачатку 2021 уч года-глядзець
Вучэбна-плануемаядакументацыя метадычныя матэрыялы даступныя для запампоўкі |
|
Гандлёваясправа |
|
Грамадскае харчаванне |
|
Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны |
|
Вытворчасць мясных прадуктаў |
|
Тэх_эксплуатацыя абсталявання харчовых вытворчасцей |
|
Тэхналогія маслоробчайсыраробчайі малочнайвытворчасці |
|
2017-2018 |
|
Матэматыка ПТА |
|
Матэматыка ССА |
|
Беларуская мова |
|
Хімія |
|
Біялогія |
|
Астраномія |
|
Дапрыз.падрыхт.і мед. падрыхтоўка |
|
Гісторыя |
|
Інфарматыка |
|
Грамадазнаўства |
|
Фізкультура |
|
РускаяМова |
|
Геаграфія |
|
Ін-мова |
|
Асновы права ССА |
|
Асновы права ПТА |
|
Фізіка |
|
Пералік УПД ССА-2019 |
|
Пералік УПД ПТА-2019 |
|
МЕТАДЫЧНЫЯ ЎКАЗАННІ ОСО РІПА 2017-2018 |
Матэрыялы для маніторынгу паспяховасці 2018 года |
Вучэбна-метадычныя матэрыялы даступныя для запампоўкі |
|
ВМК-Кухар |
|
Пералік матэрыялаў |
|
ВМК-Вытворчасць мясных прадуктаў |
|
Пералік матэрыялаў |
спампаваць |
ВМК-Слесар-рамонтнік 2011 |
|
Пералік матэрыялаў |
|
ВМКТэхналогія маслодельного вытворчасці |
|
Пералік матэрыялаў |
|
ВМК-Першасная перапрацоўка жывёльнага сыравіны 2005 |
|
Пералік матэрыялаў |
|
ВМК-Кандытар 2010 |
|
Пералік матэрыялаў |
|
ВМК-Кандытар 2014 |
|
Пералік матэрыялаў |
|
ВМКагульнаадукацыйных прадметаў |
|
ВМКБеларуская мова і літаратура |
|
ВМКБіялогія |
|
ВМКЗамежныя мовы |
|
ВМКМатэматыка |
|
ВМК-Асновы права |
|
ВМКБеларуская мова і літаратура |
|
ВМК-метадычнага комплексу Фізіка |
|
ВМК-Хімія |
|
Узор вуч тэм плана агульнаадукацыйныхдысцыплін 2016 |
|
Узор бланкаў КТП ССА(WORD) |
|
Бланк ССА Ўпраграме Excel Каментар да запаўнення табліцы |
|
Узоры ВПД і дзеючыя праграмы |
|
Узор Тлумачальная запіска камплекты ВПД |
|
узор Тлумачальнай запіскі па вучэбным прадмеце (фрагмент) |
|
Інструкцыі і дакументы па арганізацыі ОСО |
|
ІМП агульнаадукацыйныя прадметы |
|
Стандарты,нормы адзнак канцэпцыя па прадметах ОСО |
|
Увага!!!Архівы кантрольных блокаў маюць пароль для адкрыцця |