^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Get Adobe Flash player

 

ПЕРСПЕКТЫЎНАЯ МЕТАДЫЧНАЯ ТЭМА

(2021/2022 - 2023/2024 навуч. гг.)

развіццё і ўдасканаленне прафесійнага майстэрства і творчасці педагогаў як рэсурсу дасягнення высокага ўзроўню адукацыі, выхавання і развіцця будучых спецыялістаў, рабочых

 

МЭТА І ЗАДАЧЫ КАЛЕДЖА НА 2021/2022 НАВУЧАЛЬНЫГОД

 

МЭТАпавышэнне якасці сярэдняй спецыяльнай і прафесійна-тэхнічнай адукацыі шляхам развіцця сучасных кампанентаў навукова-метадычнага забеспячэння адукацыйнага працэсу на аснове ўзаемадзеяння з арганізацыямі-заказчыкамі кадраў

 

 

ПРЫЯРЫТЭТНЫЯ ЗАДАЧЫ:

 

Рэалізацыя адукацыйных стандартаў, арыентацыя працэсу навучання на фарміраванне агульных і прафесійных кампетэнцый будучых спецыялістаў і рабочых праз:

1. абнаўленне зместу адукацыйных праграм, структуры падрыхтоўкі спецыялістаў, рабочых па міжнародным стандартам «WORLDSKILLS»;

2. павышэнне ўзроўню прафесійнай кампетэнтнасці педагагічных работнікаў у галіне шырокага выкарыстання інфармацыйна-камунікацыйных тэхналогій ў адукацыйным працэсе;

3. ажыццяўленне распрацоўкі і ўдасканаленне структурных элементаў вучэбна-метадычнага забеспячэння сярэдняй спецыяльнай і прафесійна-тэхнічнай адукацыі з выкарыстаннем ІКТ;

4. удасканаленне работы з высокаматывіраванымі вучнямі з мэтай забеспячэння іх інтэлектуальнага, прафесійнага і асобаснага развіцця для падрыхтоўкі да прафесійныхконкурсаў на аснове кампетэнцый WORLDSKILLS,да рэспубліканскіх алімпіяд, міжнародных інтэлектуальных конкурсаў па агульнаадукацыйных прадметах «Глобусенок», «Белка», «Сініца», «Жураўлік», «Зубраня», «Буслік», «Кенгуру», «Лингвистенок», «Кентаврик», «Олимпионок», інтэрнэт-алімпіядах, навукова-практычных канферэнцый, міжнародных алімпіяд па асновах навук і г. д.;

5.садзейнічанне ўдасканаленнюпедагагічнага майстэрства педагогаў каледжа на аснове практычнага ўдзелу ў рамках пастаянна дзеючага семінара-практыкума «Педагагічнае майстэрства», «Школа маладога спецыяліста» выканання перспектыўнага планавання па падрыхтоўцы, перападрыхтоўцы, павышэнню кваліфікацыі і атэстацыі педагогаў;

 

АСНОЎНЫЯ НАПРАМКІ МЕТАДЫЧНАЙ РАБОТЫ:

1. аператыўнае інфармаванне педагогаў аб нарматыўным прававым і навукова-метадычным забеспячэнні адукацыйнага працэсу, аб новым змесце адукацыі, інавацыйных адукацыйных і выхаваўчых тэхналогій, перадавым педагагічным вопыце, дасягненнях псіхолага-педагагічных навук;

2. стварэнне электронных адукацыйных рэсурсаў у дадатак да наяўных вучэбна-метадычныхкомплексаў;

3. распрацоўка і абнаўленне навучальных праграм па спецыяльнасцях у адпаведнасці з патрабаваннямі, што прад'яўляюцца арганізацыямі-заказчыкамі кадраў і міжнароднымі стандартамі «WORLDSKILLS»;

4. метадычнае суправаджэнне педагагічных работнікаў да падрыхтоўцы, перападрыхтоўцы, павышэнню кваліфікацыі і атэстацыі;

5. вучэбна-метадычнае суправаджэнне работы з маладымі і зноў прыбыўшыміспецыялістамі;

6. навукова-метадычная і эксперыментальная дзейнасць установы;

7. псіхолага-педагагічнае суправаджэнне здольных і матываваных навучэнцаў;

8. пастаяннае абнаўленне інфармацыйнай базы метадычнага кабінета і сайта каледжа;

9. забеспячэнне работы пастаянна дзеючых семінараў і Школ, часовых творчых груп;

10. супрацоўніцтва з УА УА ПТА і ССА Расійскай Федэрацыі.

 

 

 

Інструкцыя вядзення журналаССА

спампаваць

Палажэнне аб кабінеце

спампаваць

План кабінета

спампаваць

Палажэнне аб АКР

спампаваць

ПАЛАЖЭННЕ

аб вучэбна-метадычным комплексе

спампаваць

Графік занятасці кабінета

спампаваць

Коды спецыяльнасцяў і кваліфікацый

у установе адукацыі

«Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання»

на 2021-2022 навучальны год

 

ГРУПА №2, 32

   

Код і найменне спецыяльнасці:

3-91 01 51

«Грамадскае харчаванне»27.12 16 №122

Код, найменне, узровень кваліфікацыі:

 

ГРУПА № 22

З-91 01 51-57

3-91 01 51-54

«Кухар» 4 разраду

«Кандытар» 3 разраду

Код і найменне спецыяльнасці:

3-4901 55

3-91 01 51

«Вытворчасць мясных прадуктаў»31.12.15 № 152

«Грамадскае харчаванне»

Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі

3-4901 55-53

 

З-91 01 51-57

«Вытворца мясных паўфабрыкатаў» 4 разраду

«Кухар» 3 разраду

ГРУПА № 34

   

Код і найменне спецыяльнасці:

3-36 09 51

«Тэхнічная эксплуатацыя23.01.18. № 3

абсталявання харчовых вытворчасцей»

Код, найменне, узровень кваліфікацыі

3-36 91 51-51

«Машыніст халадзільных установак»

4 разраду

 

ГРУПА №5,25, 35

   

Код і найменне спецыяльнасці:

3-49 01 54

«Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны»09.12.2016 №116

Код, найменне, узровень кваліфікацыі:

3-49 01 54-52

«Жылоўшчык мяса і субпрадуктаў» 3 разраду

 

3-49 01 54-57

 

7511-015

«Абвальшчык мяса» 4 разраду

«Вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі»3 разраду(толькі група №25)

ГРУПА № 6

Код і найменне спецыяльнасці:

 

 

Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі

 

 

3-49 01 56

3-49 01 56

 

3-49 01 56-51

 

3-49 01 54-57

 

«Перапрацоўка птушкі»23 08.2005

«Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны»09.12.2016 №116

«Вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі 4 разраду»

«Абвальшчык мяса» 4 разраду

 

3-49 01 54-52

«Жылоўшчык мяса і субпрадуктаў»

3 разраду

ГРУПА№ 23

Код і найменне спецыяльнасці:

 

3-49 01 51

 

«Тэхналогія хлебапякарнай вытворчасці»04.08.2011

 

3-91 01 51

«Грамадскае харчаванне»

Код, найменне, узровень кваліфікацыі

3-49 01 51-54

«Пекар» 3 разраду

 

3-91 01 51-54

«Кандытар» 3 разраду

ГРУПА № 33

   

Код і найменне спецыяльнасці:

3-49 01 55

«Вытворчасць мясных прадуктаў»

 

3-49 01 56

«Перапрацоўка птушкі»

Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі

3-49 01 55-58

«Фармоўшчык каўбасных вырабаў»

3 разраду

 

3-49 01 56-51

«Вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі» 4 разраду

ГРУПА№4

   

Код і найменне спецыяльнасці:

3-36 09 51

 

3-36 01 53

«Тэхнічная эксплуатацыя23.01.18. № 3

абсталявання харчовых вытворчасцей»

«Тэхнічная эксплуатацыя абсталявання»13.12.2013№ 124

Код, найменне, узровень кваліфікацыі

3-36 91 51-51

«Машыніст халадзільных установак»

4 разраду

 

3-36 01 53-55

«Слесар рамонтнік» 4 разраду

ГРУПА №3

   

Код і найменне спецыяльнасці:

3-54 01 51

«Лабараторныя даследаванні і вымярэння ў вытворчасці»12.10.2015 № 122

 

3-49 01 55

«Вытворчасць мясных прадуктаў»

Код, найменне, ўзровень кваліфікацыі

3-49 01 55-58

«Фармоўшчык каўбасных вырабаў»

3 разраду

 

3-54 01 51

«Лабарант хіміка-бактэрыялагічнага аналізу»3 разраду

 

 

 

 

 

Узровень ССА (дзённая форма навучання)

Група № 111, 112

1 курс

Тэрмін навучання 3 гады 8 месяцаў

Спецыяльнасць

 

 

Найменне спецыяльнасці

 

 

Класіфікацыя спецыяліста

2-49 01 02

 

 

2-49 01 02-02

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»

 

Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (малако і малочныя прадукты)»

Тэхнік-тэхнолаг

Код, найменне, узровень кваліфікацыі:

3-49 01 51-54

3-91 01 51-54

Пекар 3 разраду

Кандытар 3 разраду

Група № 19

2 курс

1 год 10 месяцаў

Спецыяльнасць

 

 

Найменне спецыяльнасці

 

 

Класіфікацыя спецыяліста

2-49 01 02

 

 

2-49 01 02-01

 

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»

 

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)»

Тэхнік-тэхнолаг

Група № 20

1 курс

1 год 10 месяцаў

Спецыяльнасць

 

 

Найменне спецыяльнасці

 

 

Класіфікацыя спецыяліста

2-49 01 02

 

 

2-49 01 02-01

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»

 

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)»

Тэхнік-тэхнолаг

Узровень ССА (завочная форма навучання)

Група № 19-з

1 курс

2 гады 6 месяцаў

Спецыяльнасць

 

 

Найменне спецыяльнасці

 

 

Класіфікацыя спецыяліста

2-49 01 02

 

 

2-49 01 02-01

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»

 

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)»

Тэхнік-тэхнолаг

Група № 18-з

2 курс

2 гады 6 месяцаў

Спецыяльнасць

 

 

Найменне спецыяльнасці

 

 

Класіфікацыя спецыяліста

2-49 01 02

 

 

2-49 01 02-01

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»

 

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)»

Тэхнік-тэхнолаг

Група № 17-з

3 курс

2 гады 6 месяцаў

Спецыяльнасць

 

 

Найменне спецыяльнасці

 

 

Класіфікацыя спецыяліста

2-49 01 02

 

 

2-49 01 02-01

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (па напрамках)»

 

«Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты)»

Тэхнік-тэхнолаг

 

ПЛАН ПАСЯДЖЭННЯЎ ЦЫКЛАВОЙ КАМІСІІ ПРАФЕСІЙНЫХ І СПЕЦЫЯЛЬНЫХ ДЫСЦЫПЛІН

спампаваць

 

Індывідуальны план

метадычнай работы

спампаваць

ПЛАН

работы метадычнай камісіі

адукацыйнага цыкла

 

на 2019-2020 навучальны год

спампаваць

 

Прыкладны ўзор афармлення КТП (вытворчае навучанне, ПТА)

спампаваць

Прыкладны ўзор афармлення КТП (навучальны прадмет, ПТА)

спампаваць

Тлумачэнні па ўжыванні Указанняў Журналанавучальных заняткаў (ССА)

спампаваць

Тлумачэнні па ўжыванні Указанняў Журналапа практыцы (ССА)

спампаваць

ІМП да пачатку 2021 уч года-глядзець

 

Вучэбна-плануемаядакументацыя

метадычныя матэрыялы даступныя для запампоўкі

Гандлёваясправа

 спампаваць

Грамадскае харчаванне

 спампаваць

Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны

 спампаваць

Вытворчасць мясных прадуктаў

 спампаваць

Тэх_эксплуатацыя абсталявання харчовых вытворчасцей

 спампаваць

Тэхналогія маслоробчайсыраробчайі малочнайвытворчасці

 спампаваць

2017-2018

Матэматыка ПТА

глядзець

Матэматыка ССА

глядзець

Беларуская мова

глядзець

Хімія

глядзець

Біялогія

глядзець

Астраномія

глядзець

Дапрыз.падрыхт.і мед. падрыхтоўка

глядзець

Гісторыя

змотреть

Інфарматыка

глядзець

Грамадазнаўства

глядзець

Фізкультура

глядзець

РускаяМова

глядзець

Геаграфія

глядзець

Ін-мова

глядзець

Асновы права ССА

глядзець

Асновы права ПТА

глядзець

Фізіка

глядзець

Пералік УПД ССА-2019

глядзець

Пералік УПД ПТА-2019

глядзець

МЕТАДЫЧНЫЯ ЎКАЗАННІ ОСО РІПА 2017-2018

глядзець

 

Матэрыялы для маніторынгу паспяховасці 2018 года

спампаваць

 

Вучэбна-метадычныя матэрыялы даступныя для запампоўкі

ВМК-Кухар

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМК-Вытворчасць мясных прадуктаў

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМК-Слесар-рамонтнік 2011

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМКТэхналогія маслодельного вытворчасці

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМК-Першасная перапрацоўка жывёльнага сыравіны 2005

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМК-Кандытар 2010

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМК-Кандытар 2014

 спампаваць

Пералік матэрыялаў

 спампаваць

ВМКагульнаадукацыйных прадметаў

 

ВМКБеларуская мова і літаратура

 спампаваць

ВМКБіялогія

 спампаваць

ВМКЗамежныя мовы

 спампаваць

ВМКМатэматыка

 спампаваць

ВМК-Асновы права

 спампаваць

ВМКБеларуская мова і літаратура

 спампаваць

ВМК-метадычнага комплексу Фізіка

 спампаваць

ВМК-Хімія

 спампаваць

Узор вуч тэм плана агульнаадукацыйныхдысцыплін 2016

 спампаваць

Узор бланкаў КТП ССА(WORD)

 спампаваць

Бланк ССА Ўпраграме Excel

Каментар да запаўнення табліцы

 спампаваць

 спампаваць

Узоры ВПД і дзеючыя праграмы

 спампаваць

Узор

Тлумачальная запіска камплекты ВПД

 спампаваць

узор

Тлумачальнай запіскі па вучэбным прадмеце (фрагмент)

 спампаваць

Інструкцыі і дакументы па арганізацыі ОСО

спампаваць

ІМП агульнаадукацыйныя прадметы

спампаваць

Стандарты,нормы адзнак канцэпцыя па прадметах ОСО

спампаваць

Увага!!!Архівы кантрольных блокаў маюць пароль для адкрыцця

 

 

глядзець на google-disk

 

 

 

 

 

     

Учреждение образования «Оршанский государственный колледж продовольствия имени Н.А.Корначёнка»

сайт зарегистрирован 23 марта 2016 года, регистрационный номер 300054032