^Back To Top
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ: «ПЕРШАСНАЯ ПЕРАПРАЦОЎКА ЖЫВЁЛЬНАЙСЫРАВІНЫ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: ЖЫЛОЎШЧЫК МЯСА І СУБПРАДУКТАЎ 3 разраду |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Анатамічны склад туш; асновы мікрабіялогіі; правілы жылоўкімяса і субпрадуктаў; прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ: «ГРАМАДСКАЕ ХАРЧАВАННЕ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: КАНДЫТАР 3 РАЗРАДУ |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Віды сыравіны, якаявыкарыстоўваецца для вытворчасці кандытарскіх вырабаў, асартымент, рэцэптуру і тэхналогію, вытворчасцівырабаў, прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання, спосабы аздаблення кандытарскіх вырабаў. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ «ПЕРШАСНАЯ ПЕРАПРАЦОЎКА ЖЫВЁЛЬНАЙСЫРАВІНЫ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: АБВАЛЬШЧЫКМЯСА 4 разраду |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Анатамічны склад туш, сучляненне костак шкілета; размяшчэнне цягліцавай, тлушчавай і злучальнай тканін; прыёмы і спосабы абвалкі; прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ «ВЫТВОРЧАСЦЬ МЯСНЫХ ПРАДУКТАЎ»;
КВАЛІФІКАЦЫЯ: ФАРМОЎШЧЫК КАЎБАСНЫХ ВЫРАБАЎ 3 разраду |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Віды сыравіны для вытворчасці каўбасных вырабаў, асартымент каўбасных вырабаў, правілы фармоўкі, прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ: «ТЭХНІЧНАЯ ЭКСПЛУАТАЦЫЯ АБСТАЛЯВАННЯ ХАРЧОВЫХ ВЫТВОРЧАСЦЕЙ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: МАШЫНІСТ ХАЛАДЗІЛЬНЫХ УСТАНОВАК 4 разраду СЛЕСАР ПА РАМОНТУ ХАЛАДЗІЛЬНЫХ УСТАНОВАК 4 разраду |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Канструкцыі халадзільных установак розных сістэм, правілы іх эксплуатацыі, асноўныя законы фізікі ў галіне халадзільнай тэхнікі, правілы бяспекі працы. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ: «ГАНДЛЁВАЯ СПРАВА»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: ПРАДАВЕЦ 4 разраду |
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Абслугоўваць і кансультаваць пакупнікоў (спажыўцоў), працаваць на касавых падсумоўваючых апаратах і спецыяльных камп'ютэрных сістэмах, падлічыць чэкі (грашовую выручку) і здаваць яе ў вызначаным парадку. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ «ГРАМАДСКАЕ ХАРЧАВАННЕ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: КУХАР |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Тэхналогію падрыхтоўкі розных страў і кулінарных вырабаў, віды сыравіны для прыгатавання страў, рэцэптуру страў, спалучальнасць прадуктаў для здаровага харчавання, патрабаванні да якасці, тэрмінаў і ўмоў захоўвання страў, прыладыі правілы эксплуатацыі тэхналагічнага абсталявання Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ: «ПЕРАПРАЦОЎКА ПТУШКІ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: ВЫТВОРЦА ПАЎФАБРЫКАТАЎ З МЯСА ПТУШКІ 3,4 разраду АБВАЛЬШЧЫК ТУШАК ПТУШКІ 4 разраду |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: - тэхналагічны працэс вытворчасці паўфабрыкатаў з мяса птушкі, абсталяванне і інструмент, якія прымяняюцца для вытворчасці паўфабрыкатаў з мяса птушкі; - тэхналогію вядзення працэсу абвалкітушак птушкі; - правілы вядзення працэсаў апрацоўкі тушак птушкі, тэхналагічную дакументацыю па апрацоўцы тушак птушкі. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ: «ГРАМАДСКАЕ ХАРЧАВАННЕ»
КВАЛІФІКАЦЫЯ: ПЕКАР 3 разраду |
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Прылады, прынцып працы і правілы эксплуатацыі абслугоўваемага абсталявання, правілы рэгулявання працы хлебапякарных печаў, тэхналагічныя працэсы вытворчасці хлебабулачных і мучністых кандытарскіх вырабаў, спосабы раскладкі цеставых нарыхтовак на поду, лістах Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ «ТЭХНАЛОГІЯ ЗАХОЎВАННЯ І ПЕРАПРАЦОЎКІ ЖЫВЁЛЬНАЙ СЫРАВІНЫ» (мяса і мясныя прадукты)
ТЕХНИК – ТЭХНОЛАГ |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Структуру, ўласцівасці і асартымент матэрыялаў, асноўнае тэхналагічнае абсталяванне і прынцыпы яго працы, нарматывы расходу сыравіны, матэрыялаў, паліва, энергіі, віды браку і метады яго папярэджання, кіруючыя матэрыялы па афармленні тэхнічнай дакументацыі.
Прафесійна важныя якасці:аналітычныя здольнасці, лагічнае мысленне, самастойнасць, цвёрдасць характару, арганізатарскія і камунікатыўныя здольнасці. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
|
|
СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ «ТЭХНАЛОГІЯ ЗАХОЎВАННЯ І ПЕРАПРАЦОЎКІ ЖЫВЁЛЬНАЙ СЫРАВІНЫ» (малако і малочныя прадукты)
ТЕХНИК – ТЭХНОЛАГ |
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Структуру, ўласцівасці і асартымент матэрыялаў, асноўнае тэхналагічнае абсталяванне і прынцыпы яго працы, нарматывы расходу сыравіны, матэрыялаў, паліва, энергіі, віды браку і метады яго папярэджання, кіруючыя матэрыялы па афармленні тэхнічнай дакументацыі. Прафесійна важныя якасці:аналітычныя здольнасці, лагічнае мысленне, самастойнасць, цвёрдасць характару, арганізатарскія і камунікатыўныя здольнасці. Больш падрабязная інфармацыя>>> |
ПАВІНЕН УМЕЦЬ:
Жылаваць і размяркоўваць па гатунках мяса, разразаць яго на кавалкі ўстаноўленага памеру; разбіраць і жылаваць субпрадукты (язык, печань і г. д.)
|
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах мясакансервавых камбінатаў Рэспублікі Беларусь».
|
|
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Весці працэс вырабу розных кексаў, рулетаў, печыва рознага асартыменту, мучных прысмакаў, пернікаў, складаных відаў тартоў і пірожныхрознагаасартыменту з рознайсыравіны.
|
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах ААТ "Віцебскхлебпрам", філіял "Аршанскі хлебазавод", ЗАТ "Мерком", "Орша-сэрвіс", ЗАТ "Юнифут" |
|
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Выконваць работы па абвалцыўсіх частак туш сельскагаспадарчых жывёл.
|
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах мясакансервавых камбінатаў Рэспублікі Беларусь».. .
|
|
.
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Весці працэс падрыхтоўкі фаршу для каўбасных вырабаў |
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні. .
|
Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах мясакансервавых камбінатаў Рэспублікі Беларусь»..
|
|
|
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Абслугоўваць халадзільныя ўстаноўкі розных сістэм, вызначаць і ліквідавацьняспраўнасці ў працы агрэгатаў халадзільных установак. Выконваць работы па мантажы, наладцы і рамонце сістэм кандыцыянавання паветра. |
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах ААТ «Аршанскі мясакансервавыкамбінат»,ААТ «Оршасырзавод»,ААТ «Аршанскі малочны камбінат». .
|
|
|
ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ: Прыёмы і метады прагрэсіўнага абслугоўвання пакупнікоў(спажыўцоў), асартымент,класіфікацыю, характарыстыку і прызначэнне тавараў, асноўныя патрабаванні тэхнічных нарматыўных прававых актаў,што прад'яўляюцца да якасці тавараў,тары і маркіроўкі, віды бракуі правілы абменутавараў,правілы продажу па безнаяўным разліку |
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
Вытворчае навучанне праходзіць ухарчовых і прамтаварных крамах, на прадпрыемствах грамадскага харчавання г. Орша. .
|
|
|
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: Падрыхтоўваць розныя стравы і кулінарныя вырабы, адрозніваць асартымент страў і закусак, вызначаць якасць і выконваць умовы захоўвання і тэрміны рэалізацыі, выконваць правілы эксплуатацыі тэхналагічнага абсталявання.Рыхтаваць стравы кухняў розных краін свету. Умець рыхтаваць і афармляць банкетныя стравы. Рыхтаваць розныя дэсерты. |
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
.
|
|
|
ПАВІНЕН УМЕЦЬ: - падбіраць тушкі птушкі для вытворчасці адбіўных, рубленных катлет, кулінарных, каўбасных вырабаў; - весці працэс абвалкітушак птушкі; - весці працэс апрацоўкі тушак птушкі на лініі першаснай апрацоўкі, эканомна выдаткоўваць сыравіну і матэрыялы пры апрацоўцытушак птушкі. |
|
|
Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).
Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.
У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.
|
..Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах ААТ "Смалявічыбролер", ЗАТ "Сервалюкс Агра".
|
|
|
дальше
ДОЛЖЕН ЗНАТЬ: Вести процесс выпечки хлебобулочных и мучнисных кондитерских изделий; раскладывать тестовые заготовки на поду, листах различными способами. Определить готовность тестовых заготовок к выпечке, регулировать продолжительность выпечки, увлажнение пекарной камеры. Контролировать температурный режим выпечки, качество готовой продукции
|
|
|
Группа формируется из юношей и девушек, имеющих базовое образование (9 классов).
Зачисление производится по результатам конкурса свидетельств об образовании.
У абитуриентов должна быть 1 или 2 группа здоровья, отсутствовать хронические заболевания.
|
Производственное обучение проходит в цехах ОАО “Витебскхлебпром”, филиал “Оршанский хлебозавод”, ЗАО “Мерком”, “Орша-сервис”, ЗАО “Юнифут”
.
|
|
|
СОДЕРЖАНИЕ ТРУДА: Обеспечивает проведение технологического процесса на производстве, анализирует и контролирует качество сырья, материалов, готовой продукции, проводит необходимые технологические расчеты и оформляет техническую документацию, выявляет причины брака продукции, разрабатывает меры по его предупреждению и ликвидации, осуществляет контроль за соблюдением правил ТБ. |
|
|
Группа формируется из девушек и юношей, имеющих профессионально-техническое образование (квалификации мясного профиля).
Зачисление производится по результатам вступительных испытаний.
У абитуриентов должна быть 1 или 2 группа здоровья, отсутствовать хронические заболевания. |
Производственное обучение проходит в цехах ОАО «Оршанский мясоконсервный комбинат», ОАО «Витебский мясокомбинат».
.
|
|
|
СОДЕРЖАНИЕ ТРУДА: Обеспечивает проведение технологического процесса на производстве, анализирует и контролирует качество сырья, материалов, готовой продукции, проводит необходимые технологические расчеты и оформляет техническую документацию, выявляет причины брака продукции, разрабатывает меры по его предупреждению и ликвидации, осуществляет контроль за соблюдением правил ТБ. |
|
|
Группа формируется из девушек и юношей, имеющих базовое образование(9 классов).
Зачисление проводится по результатам конкурса аттестатов.
У абитуриентов должна быть 1 или 2 группа здоровья, отсутствовать хронические заболевания. |
.
|
|
|