^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Get Adobe Flash player

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ:

«ПЕРШАСНАЯ ПЕРАПРАЦОЎКА ЖЫВЁЛЬНАЙСЫРАВІНЫ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

ЖЫЛОЎШЧЫК МЯСА І СУБПРАДУКТАЎ 3 разраду

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Анатамічны склад туш; асновы мікрабіялогіі; правілы жылоўкімяса і субпрадуктаў; прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ:

 «ГРАМАДСКАЕ ХАРЧАВАННЕ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

КАНДЫТАР 3 РАЗРАДУ

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Віды сыравіны, якаявыкарыстоўваецца для вытворчасці кандытарскіх вырабаў, асартымент, рэцэптуру і тэхналогію, вытворчасцівырабаў, прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання, спосабы аздаблення кандытарскіх вырабаў.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ

 «ПЕРШАСНАЯ ПЕРАПРАЦОЎКА ЖЫВЁЛЬНАЙСЫРАВІНЫ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

АБВАЛЬШЧЫКМЯСА 4 разраду

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Анатамічны склад туш, сучляненне костак шкілета; размяшчэнне цягліцавай, тлушчавай і злучальнай тканін; прыёмы і спосабы абвалкі; прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ

«ВЫТВОРЧАСЦЬ МЯСНЫХ ПРАДУКТАЎ»;

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

ФАРМОЎШЧЫК КАЎБАСНЫХ ВЫРАБАЎ 3 разраду

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Віды сыравіны для вытворчасці каўбасных вырабаў, асартымент каўбасных вырабаў, правілы фармоўкі, прылады, прынцып дзеяння і правілы эксплуатацыі абсталявання.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ:

 «ТЭХНІЧНАЯ ЭКСПЛУАТАЦЫЯ АБСТАЛЯВАННЯ ХАРЧОВЫХ ВЫТВОРЧАСЦЕЙ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

МАШЫНІСТ ХАЛАДЗІЛЬНЫХ УСТАНОВАК 4 разраду

СЛЕСАР ПА РАМОНТУ ХАЛАДЗІЛЬНЫХ УСТАНОВАК 4 разраду

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Канструкцыі халадзільных установак розных сістэм, правілы іх эксплуатацыі, асноўныя законы фізікі ў галіне халадзільнай тэхнікі, правілы бяспекі працы.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ:

 «ГАНДЛЁВАЯ СПРАВА»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

ПРАДАВЕЦ 4 разраду

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Абслугоўваць і кансультаваць пакупнікоў (спажыўцоў), працаваць на касавых падсумоўваючых апаратах і спецыяльных камп'ютэрных сістэмах, падлічыць чэкі (грашовую выручку) і здаваць яе ў вызначаным парадку.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ

 «ГРАМАДСКАЕ ХАРЧАВАННЕ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

КУХАР

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

 Тэхналогію падрыхтоўкі розных страў і кулінарных вырабаў, віды сыравіны для прыгатавання страў, рэцэптуру страў, спалучальнасць прадуктаў для здаровага харчавання, патрабаванні да якасці, тэрмінаў і ўмоў захоўвання страў, прыладыі правілы эксплуатацыі тэхналагічнага абсталявання

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ:

 «ПЕРАПРАЦОЎКА ПТУШКІ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

ВЫТВОРЦА ПАЎФАБРЫКАТАЎ З МЯСА ПТУШКІ 3,4 разраду

АБВАЛЬШЧЫК ТУШАК ПТУШКІ 4 разраду

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

- тэхналагічны працэс вытворчасці паўфабрыкатаў з мяса птушкі, абсталяванне і інструмент, якія прымяняюцца для вытворчасці паўфабрыкатаў з мяса птушкі;

- тэхналогію вядзення працэсу абвалкітушак птушкі;

- правілы вядзення працэсаў апрацоўкі тушак птушкі, тэхналагічную дакументацыю па апрацоўцы тушак птушкі.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ:

 «ГРАМАДСКАЕ ХАРЧАВАННЕ»

 

КВАЛІФІКАЦЫЯ:

ПЕКАР 3 разраду

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Прылады, прынцып працы і правілы эксплуатацыі абслугоўваемага абсталявання, правілы рэгулявання працы хлебапякарных печаў, тэхналагічныя працэсы вытворчасці хлебабулачных і мучністых кандытарскіх вырабаў, спосабы раскладкі цеставых нарыхтовак на поду, лістах

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ

«ТЭХНАЛОГІЯ ЗАХОЎВАННЯ І ПЕРАПРАЦОЎКІ ЖЫВЁЛЬНАЙ СЫРАВІНЫ»

(мяса і мясныя прадукты)

 

ТЕХНИК – ТЭХНОЛАГ

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Структуру, ўласцівасці і асартымент матэрыялаў, асноўнае тэхналагічнае абсталяванне і прынцыпы яго працы, нарматывы расходу сыравіны, матэрыялаў, паліва, энергіі, віды браку і метады яго папярэджання, кіруючыя матэрыялы па афармленні тэхнічнай дакументацыі.

 

Прафесійна важныя якасці:аналітычныя здольнасці, лагічнае мысленне, самастойнасць, цвёрдасць характару, арганізатарскія і камунікатыўныя здольнасці.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

СПЕЦЫЯЛЬНАСЦЬ

«ТЭХНАЛОГІЯ ЗАХОЎВАННЯ І ПЕРАПРАЦОЎКІ ЖЫВЁЛЬНАЙ СЫРАВІНЫ»

(малако і малочныя прадукты)

 

ТЕХНИК – ТЭХНОЛАГ

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Структуру, ўласцівасці і асартымент матэрыялаў, асноўнае тэхналагічнае абсталяванне і прынцыпы яго працы, нарматывы расходу сыравіны, матэрыялаў, паліва, энергіі, віды браку і метады яго папярэджання, кіруючыя матэрыялы па афармленні тэхнічнай дакументацыі.

Прафесійна важныя якасці:аналітычныя здольнасці, лагічнае мысленне, самастойнасць, цвёрдасць характару, арганізатарскія і камунікатыўныя здольнасці.

Больш падрабязная інфармацыя>>>

 

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

 

Жылаваць і размяркоўваць па гатунках мяса, разразаць яго на кавалкі ўстаноўленага памеру; разбіраць і жылаваць субпрадукты (язык, печань і г. д.)

 

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах мясакансервавых камбінатаў Рэспублікі Беларусь».

 

<<назад

 

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Весці працэс вырабу розных кексаў, рулетаў, печыва рознага асартыменту, мучных прысмакаў, пернікаў, складаных відаў тартоў і пірожныхрознагаасартыменту з рознайсыравіны.

 

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

  Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах

ААТ "Віцебскхлебпрам",

філіял "Аршанскі хлебазавод",

ЗАТ "Мерком",

"Орша-сэрвіс",

ЗАТ "Юнифут"

<<назад

 

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Выконваць работы па абвалцыўсіх частак туш сельскагаспадарчых жывёл.

 

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

 

Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах мясакансервавых камбінатаў Рэспублікі Беларусь»..

.

 

<<назад

 

.

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Весці працэс падрыхтоўкі фаршу для каўбасных вырабаў

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

.

 

 

 

 

 

Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах мясакансервавых камбінатаў Рэспублікі Беларусь»..

 

<<назад

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Абслугоўваць халадзільныя ўстаноўкі розных сістэм, вызначаць і ліквідавацьняспраўнасці ў працы агрэгатаў халадзільных установак. Выконваць работы па мантажы, наладцы і рамонце сістэм кандыцыянавання паветра.

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

 

 

Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах ААТ «Аршанскі мясакансервавыкамбінат»,ААТ «Оршасырзавод»,ААТ «Аршанскі малочны камбінат».

.

 

<<назад

 

 

 

 

 

 

ПАВІНЕН ВЕДАЦЬ:

Прыёмы і метады прагрэсіўнага абслугоўвання пакупнікоў(спажыўцоў), асартымент,класіфікацыю, характарыстыку і прызначэнне тавараў, асноўныя патрабаванні тэхнічных нарматыўных прававых актаў,што прад'яўляюцца да якасці тавараў,тары і маркіроўкі, віды бракуі правілы абменутавараў,правілы продажу па безнаяўным разліку

 

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

 

 

 

Вытворчае навучанне праходзіць ухарчовых і прамтаварных крамах, на прадпрыемствах грамадскага харчавання г. Орша.

.

 

<<назад

 

 

 

 

 

 

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

Падрыхтоўваць розныя стравы і кулінарныя вырабы, адрозніваць асартымент страў і закусак, вызначаць якасць і выконваць умовы захоўвання і тэрміны рэалізацыі, выконваць правілы эксплуатацыі тэхналагічнага абсталявання.Рыхтаваць стравы кухняў розных краін свету. Умець рыхтаваць і афармляць банкетныя стравы. Рыхтаваць розныя дэсерты.

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

 

 

 

.

 

<<назад

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАВІНЕН УМЕЦЬ:

- падбіраць тушкі птушкі для вытворчасці адбіўных, рубленных катлет, кулінарных, каўбасных вырабаў;

- весці працэс абвалкітушак птушкі;

- весці працэс апрацоўкі тушак птушкі на лініі першаснай апрацоўкі, эканомна выдаткоўваць сыравіну і матэрыялы пры апрацоўцытушак птушкі.

 

Група фармуецца з юнакоў і дзяўчат, якія маюць базавую адукацыю (9 класаў).

 

Залічэнне ажыццяўляецца па выніках конкурсу сведчанняў аб адукацыі.

 

У абітурыентаў павінна быць 1 або 2 група здароўя, адсутнічаць хранічныя захворванні.

 

 

 

 

 

 

..Вытворчае навучанне праходзіць у цэхах ААТ "Смалявічыбролер",

ЗАТ "Сервалюкс Агра". 

 

 

<<назад

 

 

 

 

дальше

 

ДОЛЖЕН ЗНАТЬ:

Вести процесс выпечки хлебобулочных и мучнисных кондитерских изделий; раскладывать тестовые заготовки на поду, листах различными способами. Определить готовность тестовых заготовок к выпечке, регулировать продолжительность выпечки, увлажнение пекарной камеры. Контролировать температурный режим выпечки, качество готовой продукции

 

 

Группа формируется из юношей и девушек, имеющих базовое  образование (9 классов).

 

Зачисление производится по результатам конкурса свидетельств об образовании.

 

У абитуриентов должна быть 1 или 2 группа здоровья, отсутствовать хронические заболевания.

 

 

 

 

Производственное обучение проходит в цехах ОАО “Витебскхлебпром”,

филиал “Оршанский хлебозавод”,

ЗАО “Мерком”, “Орша-сервис”,

ЗАО “Юнифут”

 

 

.

  

 

<<назад

 

 

 

 

 

СОДЕРЖАНИЕ ТРУДА:

          Обеспечивает проведение технологического процесса на производстве, анализирует и контролирует качество сырья, материалов, готовой продукции, проводит необходимые технологические расчеты и оформляет техническую документацию, выявляет причины брака продукции, разрабатывает меры по его предупреждению и ликвидации, осуществляет контроль за соблюдением правил ТБ.

Группа формируется из девушек и юношей, имеющих профессионально-техническое  образование (квалификации мясного профиля). 

 

Зачисление производится по результатам вступительных испытаний.

 

У абитуриентов должна быть 1 или 2 группа здоровья, отсутствовать хронические заболевания.

 

 

 

 

Производственное обучение проходит в цехах ОАО «Оршанский мясоконсервный комбинат», ОАО «Витебский мясокомбинат».

 

.

  

 

<<назад

 

 

 

 

 

СОДЕРЖАНИЕ ТРУДА:

          Обеспечивает проведение технологического процесса на производстве, анализирует и контролирует качество сырья, материалов, готовой продукции, проводит необходимые технологические расчеты и оформляет техническую документацию, выявляет причины брака продукции, разрабатывает меры по его предупреждению и ликвидации, осуществляет контроль за соблюдением правил ТБ.

Группа формируется из девушек и юношей, имеющих базовое образование(9 классов). 

 

Зачисление проводится по результатам конкурса аттестатов.

 

У абитуриентов должна быть 1 или 2 группа здоровья, отсутствовать хронические заболевания.

 

 

 

 

 

.

  

 

<<назад