^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Get Adobe Flash player

18 мая 2022 года

прайшоў конкурс прафесійнага майстэрства «Лепшы па прафесіі»

ў намінацыях «Лепшы абвальшчык мяса», «Лепшы жылоўшчык мяса і субпрадуктаў».

У конкурсе прыняліўдзел навучэнцы УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання» Рэспубліка Беларусь, УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК» Рэспубліка Беларусь.

Конкурс прайшоў на ААТ «Віцебскі мясакамбінат», размешчаны па адрасе 210604, Рэспубліка Беларусь, г. Витебск, Бешанковічскаяшаша, 46

Практычнае заданне для канкурсантаў у намінацыі «Лепшы абвальшчык мяса» уключаўабвалку трох асобных адрубоў ялавічнай паўтушы :

- Лапатачны (левы ці правы)

- Грудны(левы ці правы)

- Тазасцегнавы (левы ці правы).

Практычнае заданне для канкурсантаў у намінацыі «Лепшы жылоўшчык мяса і субпрадуктаў», уключаўжылоўку на 3 гатункі (вышэйшы, першы, другі). У працэсе жылоўкіканкурсанты апрацоўваліпа адным з наступных адрубоў: лапатачны, грудны, тазасцегнавы.

Пераможцыконкурсу вызначалісяжуры па найбольшай суме набраных балаў па выніках двух этапаў:

1 месца ў намінацыі «Лепшы абвальшчык мяса» падзялілі навучэнец нашага каледжа- Баршчэўскі Уладзіслаў Ромуальдович і навучэнец УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК»- ОпрышкаАляксей Русланавіч.

1 месца ў намінацыі «Лепшы жылоўшчык мяса і субпрадуктаў» падзялілі навучэнканашага каледжа Петрыкава Паліна Генадзьеўна і навучэнка УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК»- Прыдыбайла Анастасія Андрэеўна.

View the embedded image gallery online at:
https://ogkp.by/index.php/be/konkursy-2#sigFreeId2cc1548b20

 

9 красавіка 2021 года праведзены конкурс прафесійнага майстэрства

«Лепшы па прафесіі» ў намінацыях «Лепшы абвальшчык мяса», «Лепшы жылоўшчык мяса і субпрадуктаў» .

У конкурсе прынялі ўдзел навучэнцы УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання» Рэспубліка Беларусь, УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК» Рэспубліка Беларусь.

Мэта:

- выяўленне лепшых навучэнцаў па ўзроўню прафесійных ведаў і ўменняў па дадзенай прафесіі;

- узняцце прэстыжу і цікавасці да абранай прафесіі.

Задачы:

- вызначэнне ўзроўню падрыхтоўкі сярод навучэнцаў каледжаў па спецыяльнасці «Першасная перапрацоўка жывёльнайсыравіны»;

- развіццё ўмення самастойна вырашаць праблемы, прымяняць свае веды, уменні, навыкі пры выкананні працоўных аперацый і ацэнкі канчатковага выніку;

- стварэнне прывабнага ладу прафесій «Абвальшчык мяса», «Жылоўшчык мяса і субпрадуктаў»;

- павелічэнне матывацыі да выбару прафесійнай дзейнасці;

- садзейнічанне ўсталяванню творчых і дзелавых кантактаў паміж удзельнікамі міжнароднага конкурсу ў ходзе абмену творчымі ідэямі і вопытам;

- удасканаленнепрафесійнай падрыхтоўкі навучэнцаў, павышэння цікавасці да абранай спецыяльнасці;

- павышэннепрэстыжу высокакваліфікаванайпрацы работнікаў рабочых прафесій і прапаганды іх дасягненняў і перадавога вопыту;

- садзейнічаннепрыцягненню моладзі для навучання і працаўладкавання па рабочых прафесіях;

- выяўленне, распаўсюджваннеі ўкараненнеў вытворчы працэс рацыянальных прыёмаў і метадаў, накіраваных на павышэнне прадукцыйнасці працы;

- садзейнічанне павышэнню кваліфікацыі работнікаў рабочых прафесій.

Конкурс праводзіўся на ААТ «Віцебскі мясакамбінат», які ўключаў у сябе выкананне практычнага задання на асобным канвееры.

Практычнае заданне для канкурсантаў у намінацыі «Лепшы абвальшчык мяса» уключаў абвалку трох асобных адрубоў ялавічнай паўтушы. У працэсе абвалкіапрацоўвалі наступнаевотруб'е:

- Лапатачны (левы і правы)

- Грудны(левы і правы)

- Тазасцегнавы (левы і правы).

 

Для выканання практычнага задання канкурсантам падаваліся раўнацэнныя працоўныя месцы і рабочы інструмент, а таксама сродкі індывідуальнай абароны, спецыяльнаеі санітарнаеадзенне. Часвыканання практычнага задання 30-40 хвілін.

Практычнае заданне для канкурсантаў у намінацыі «Лепшы жылоўшчык мяса і субпрадуктаў», уключаў жылоўку на 3 гатункі (вышэйшы, першы, другі) 6-ці адрубоў ялавічнай тушы. У працэсе жылоўкіканкурсанты апрацоўвалі па 2 наступных вотруб'я: лапатачны, грудны, заднетазавы.

 

Вынікі конкурсу:

- першае месца ў намінацыі «Лепшы абвальшчык мяса» - Гулькевіч Е. А. - навучэнец УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання».

-другое месца ў намінацыі «Лепшы абвальшчык мяса» занялі Гурскі Валянцін Андрэевіч, Опрышко Аляксей Русланович навучэнцы УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК»

-трэцяе месца ў намінацыі «Лепшы абвальшчык мяса» - Карбоўскі Н.А.- навучэнец УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання».

- першае месца ў намінацыі «Лепшы жылоўшчык мяса» - Самусева. Д. С. - навучэнка УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання».

- другое месца ў намінацыі «Лепшы жылоўшчык мяса» - Пашкевіч Ю. Б., навучэнка УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання».

- трэцяе месца ў намінацыі «Лепшы жылоўшчык мяса» -Измер Н.А. навучэнка УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК».

- першае месца ў намінацыі «За лепшуюякасць» - Прыдыбайла А. А. - навучэнка УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК»

 

У рамках абмену вопытам па арганізацыі навучання прафесіі, майстры вытворчага навучання УА «Аршанскі дзяржаўны каледж харчавання» Вахоўскі А. М., Яскевіч Т. В., Крыўко А. М. і майстар вытворчага навучання УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК» Недошковская С. С. правялі майстар-клас па сучасным прыёмам абвалкіі жылоўкі.

 

Для навучэнцаў УА «Мінскі дзяржаўны МТПТК» была арганізавана экскурсія па г. Орша, сустрэча з актывам навучэнцаў каледжа

 

спампаваць відэа па спасылцы

 

https://drive.google.com/file/d/1RfeBvAxbuvB2goRGIfKXKdumVdbJSorL/view?usp=sharing