^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Get Adobe Flash player

Нашай навучальнай установе 90 гадоў. За гэтыя гады выпушчана больш за 13 тысяч спецыялістаў, якія рыхтуюцца па 8 спецыяльнасцях і 16 кваліфікацыях ўзроўню прафесійна-тэхнічнай адукацыі, і двух спецыяльнасцях і двух кваліфікацыях сярэдняй спецыяльнай адукацыі. Маладыя спецыялісты працуюць на сучасных прадпрыемствах Рэспублікі Беларусь, якія абсталяваны новым абсталяваннем і якія праходзяць мадэрнізацыю і перааснашчэнне.

У 1930 годзе ў Оршы быў адкрыты мясакансервавы камбінат. У 1932 годзе ствараецца школа фабрычна-заводскага вучнёўства. З 1 красавіка 1932 года пачаліся заняткі. Набор навучэнцаў праводзіўся па спецыяльнасцях: перапрацоўшчык туш, абвальшчык мяса, рабочыя па апрацоўцы каўбаснай абалонкі, варыльшчыкі каўбасных вырабаў. Камбінат развіваўся, расла патрэба ў рабочых кадрах, але ўсе планы парушыла вайна. У час Вялікай Айчыннай вайны школа фабрычна-заводскага вучнёўства не функцыянавала.

Пасля вайны з 1 студзеня 1948 года зноў пачынае працу школа ФЗУ па падрыхтоўцы кваліфікаваных кадраў для мясной прамысловасці. Кантынгент навучэнцаў павялічыўся да 60 чалавек і тэрмін навучання адзін год. Кадры рыхтаваліся па наступных профілях: забойна-апрацоўчаму, каўбаснаму, кішачнаму і кансерваваму. Размеркаванне на працу праводзілася, ў адрозненне ад даваеннага часу, па ўсёй Беларусі.

 Адкрываюцца новыя спецыяльнасці, такія як: «Машыністы халадзільных установак», «Фармоўшчыкі каўбасных вырабаў».

У 1973 годзе вучылішча пераходзіць у новы архітэктурны комплекс, які ўключае навучальны корпус і інтэрнат на 360 месцаў. Абсталёўваюцца новыя кабінеты па агульнаадукацыйных дысцыплінах, па спецыяльных прадметах, спартыўная зала, сталовая, бібліятэка, актавая зала.

З 1976 года ў навучальнай установе пачалася падрыхтоўка спецыялістаў з сярэдняй адукацыяй і тэрмінам навучання тры гады. Некалькі гадоў запар у 1970-я гады набор навучэнцаў складаў каля 500 чалавек.

З 1984 г. вучылішча стала рыхтаваць кадры для малочнай прамысловасці па спецыяльнасці «Майстар вытворчасці натуральнамалочнай і кісламалочнай прадукцыі».

Навучэнцы каледжа неаднаразова прымалі ўдзел у конкурсах прафесійнага майстэрства.

1983 год - Усесаюзны конкурс у г. Курган па спецыяльнасці «Абвальшчык мяса». 1-е месца - навучэнец Бажачкоў Віктар (атрымаў медаль «Залатыя рукі») (майстар п/аб Новікаў Анатоль Фёдаравіч)

1993 год - конкурс сярод краін СНД у г. Мінск па спецыяльнасці «Абвальшчык мяса». 1 і 2 - ое месцы: навучэнцы Сіманаў Уладзімір і Аляксандр Казачэнка (майстар п/аб Новікаў Анатоль Фёдаравіч)

2004 год - 9-ы Рэспубліканскі злёт вынаходнікаў і рацыяналізатараў, сертыфікаты, дыпломы 1 і 2-ой ступені за распрацоўку ўстаноўкі лёдагенератара лускаватагалёду.

2006 год – абласны конкурс па кваліфікацыі «Афіцыянт». 3-е месца ў асабістым першынстве. Навучэнка: Шышкевіч Кацярына (майстар п/аб Мажэева Алена Віктараўна). 3-е месца ў камандным заліку.

 2009 год – адкрылі другую ступень навучання сярэднюю спецыяльную адукацыю па спецыяльнасці «Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны» (мяса і мясныя прадукты).

 2010 год – адкрываецца завочная форма навучання па спецыяльнасці «Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны» (мяса і мясныя прадукты).

 2016 год – адкрываецца дзённая форма навучання па спецыяльнасці «Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны» (малако і малочныя прадукты).

 Сёння наш каледж – шматпрофільная навучальная ўстанова. Кантынгент навучэнцаў складае больш за 400 чалавек. Якаснае навучанне ў каледжы забяспечваюць 21 выкладчык і 25 майстроў вытворчага навучання. Наяўная матэрыяльна-тэхнічная база дазваляе набыць наступныя спецыяльнасці:

Спецыяльнасці з атрыманнем прафесійна-тэхнічнай адукацыі:

Першасная перапрацоўка жывёльнай сыравіны (абвальшчык мяса, жылоўшчык мяса і субпрадуктаў)

Грамадскае харчаванне; (кухар, кандытар)

Вытворчасць мясных прадуктаў (вытворца мясных паўфабрыкатаў, складальнік фаршу, фармоўшчык каўбасных вырабаў)

Тэхнічная эксплуатацыя абсталявання харчовых вытворчасцей (машыніст халадзільных установок, слесар)

Перапрацоўка птушкі (вытворца паўфабрыкатаў з мяса птушкі, абвальшчык тушак птушкі)

Лабараторныя даследаванні і вымярэнні ў вытворчасці (лабарант хіміка-бактэрыялагічнага аналізу, фармоўшчык)

Грамадскае харчаванне (кухар)

Гандлёвая справа (прадавец)

Вытворчасць мясных прадуктаў (вытворца мясных паўфабрыкатаў)

Грамадскае харчаванне (кандытар)

 

Спецыяльнасці з атрыманнем сярэдняй спецыяльнай адукацыі:

Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (мяса і мясныя прадукты) (дзённая і завочная форма навучання)

Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны (малако і малочныя прадукты) (дзённая форма навучання)

  Вядома ж, ні адна навучальная ўстанова не можа існаваць без сваіх сацыяльных партнёраў – базавых прадпрыемстваў. Мы супрацоўнічаем з такімі прадпрыемствамі, як:

г. Орша і Аршанскі р-н

ДПУП «ОршаСырЗавод»

 ААТ «Аршанскі мясакансервавы камбінат»

АбАбАб «Савушкін-Орша»

Аршанскае РАЙПО

СВК «Заднепровский»

СВК «Юбілейны»

г. Віцебск

ААТ «Малако»

ААТ «Віцебскі мясакамбінат»

г. Полацк

ААТ «Полацкі малочны камбінат»

г. Горкі

ААТ «Малочныя горкі»

г. Магілёў

ААТ «Магілёўскі мясакамбінат»

ААТ «Бабушкіна крынка»

і іншыя прадпрыемствы РБ.

 

Таксама наш каледж падтрымлівае адносіны з рэспубліканскімі і замежнымі навучальнымі ўстановамі. Гэта такія як:

 УА «Беларуская ордэна Кастрычніцкай рэвалюцыі і ордэна Працоўнага Чырвонага Сцяга сельскагаспадарчая акадэмія»

 УА «Слуцкі прафесійна-тэхнічны каледж перапрацоўчай прамысловасці»

 УА «Беларускі дзяржаўны універсітэт харчовых і хімічных тэхналогій»

 УА «Пінскі дзяржаўны аграрны тэхналагічны каледж»

 УА «Мінскі дзяржаўны механіка-тэхналагічны прафесійна-тэхнічны каледж» (ПТВ 38)

 Даўгаўвпілскі медыцынскі каледж

 Даўгаўпілскі гандлёвы каледж

 «Каледж ландшафтнага дызайну» г. Юрмала

 «Дзяржынскі тэхнічны каледж»

 «Дзяржынскі тэхнікум бізнесу і права»

 «Тульскі тэхнікум тэхналогій харчовых вытворчасцяў»